27 februari 2011

Natuurkunde

Dr. Frankl is dol op natuur. Planten, dieren, het is hem om het even. Mits niet te lang gekookt of gesudderd, zonder chemische toevoegingen en met toewijding bereid, het gaat er bij hem in als een heet mes in een vers lijk. Alleen vissen vormen een uitzondering. Met hen heeft dr. Frankl een mondelinge afspraak: Jullie laten mij met rust, ik laat jullie met rust.
Tegelijk houdt dr. Frankl van de stad. In zijn eenvoudige stadswoning heeft hij een stukje natuur binnengehaald. Of binnen: een deel ervan hangt er net buiten. Dat is zijn balkon. Die oogt als een jungle, en net als een echte jungle groeit er ook allerhande voedsel, zodat er zelden boodschappen hoeven te worden gedaan.
In deze jungle, maar ook binnenshuis, leven dr. Frankl's drie kleine vriendjes in het wild. Het zijn de twee vrije vogels Fred en Melissa, en het roofdier Hieper. Fred, Melissa en Hieper wonen samen in vreedzame coƫxistentie.

Dankzij een aantal vernuftig geplaatste verborgen camera's kunnen we dit harmonieus samen zijn goed waarnemen. De vrije vogels hebben niets te duchten van het roofdier. En omgekeerd laaft Hieper zich aan het gezelschap van Fred en Melissa, zoals onderstaande opname overtuigend laat zien. De dieren wanen zich onbespied en tonen hun natuurlijke biotopische gedrag!

Tip: zet het geluid aan en de resolutie hoog, en maak het filmpje beeldvullend.



Abootje op Franklfilm nemen? Dat kan hier

Geen opmerkingen: