12 mei 2011

Niets is wat het lijkt

Onlangs meldde ik dat ik ontslagen ben na laten we zeggen een misverstandje, dat voortkwam uit een undercover-operatie van een agent van De Drieentwintig Dingen.
Recentelijk heb ik de hand weten te leggen op unieke opnames van het trainingskamp, waar de undercover agenten in dienst van De Drieentwintig Dingen hun missies in het uiterste geheim voorbereiden door middel van rollenspel, fysieke training, maar vooral een ijzeren discipline zoals wij die sinds het uiteenvallen van het oost-Gothische Rijk niet meer aanschouwd hebben.

Dankzij de onverschrokken moed van cameraman P. de J., die zich in het hol van de leeuw waagde, zich voordeed als kamptrainer, en met een knoopsgatcamera de volgende opnames maakte, is er een klein tipje opgelicht van de sluier die hangt over deze geheimzinnige organisatie, die met zijn lange tentakels alle geledingen van de maatschappij weet te bereiken.

Ja, een tipje slechts, want veel vragen blijven tot de dag van vandaag onbeantwoord.
Wie is de geheimzinnige Pater de Sonnaville? Met welk oogmerk heeft hij De Drieentwintig Dingen opgericht? Wat is er waar van de oude legende dat hij wordt gedreven door gevoelens van wraak jegens de Openbare Bibliotheek Amsterdam, dat werd gebouwd bovenop de plek waar ooit zijn zo geliefde Klooster Amsterland stond?

Vragen, vragen, vragen. Misschien dat sommige zullen worden beantwoord na grondige inspectie van de filmopnames die de onverschrokken P. de J. maakte in het trainingskamp. Schokkende beelden die demonstreren op welke meedogenloze wijze de agenten van De Drieentwintig Dingen zich onderwerpen aan een rollenspel, waarvan de regie in een granieten harnas van tucht is gegoten.

1 opmerking:

Huntertje zei

Geachte Dr Frankl,

er zijn nog meer beelden beschikbaar die eigenlijk niet geschikt zijn voor het daglicht.....