06 maart 2011

Alles is mogelijk (inleiding)

Een bekende leus van dr. Frankl's werkgever luidt: Alles is mogelijk.
Als zoon van een eenvoudige arbeider, nog opgevoed met een ouderwetse deugd genaamd bescheidenheid, heeft hij het hier altijd wat moeilijk mee gehad. Was deze leus niet een zuiver staaltje ὕβρις, zoals de oude Grieken dat noemden? Naarmate bovendien steeds duidelijker werd dat alles door de hoge mate van dichtgetimmerdheid helemaal niet mogelijk is, begon de leus ook potsierlijker te klinken.

Toch is dr. Frankl teruggekomen op zijn oordeel. Hij heeft inmiddels ook gemerkt dat je je doelen soms hoger moet stellen dan realistisch is, omdat dit een gezonde invloed heeft op het streven jezelf en je omgeving beter te maken.

Dr. Frankl begint vandaag een rubriek op zijn blog met knelpunten (uitdagingen, zoals sommige mensen liever zeggen) uit zijn dagelijkse praktijk, die misschien met enkele eenvoudige ingrepen verholpen kunnen worden. Hij is blij met de bedrijfsinstelling dat iedereen moet meedenken over hoe het bedrijf nog beter kan worden, en zal dit vertrouwen niet beschamen.
Als eerbetoon aan de man en de leus heeft hij deze rubriek Alles is mogelijk gedoopt. De eerste aflevering zal spoedig in dit blog verschijnen.

Aflevering 1 hier.

1 opmerking:

Dimitar Ruskov zei

Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe rubriek Frank:))