06 maart 2011

Ding #6: Flikker

Dr. Frankl heeft het druk gehad. De afgelopen twee weken is hij bezig geweest met het scannen en online zetten van een oud, zeer zwaar en half vergaan familie-album. De meeste mensen die erin staan zijn overigens ook half vergaan.
Hij maakte een keus uit de drie bekendste aanbieders van online fotoalbums, waar hij de scans van 120 pagina's en van 600 foto's kon plaatsen: Flikker (Yahoo), Picasa (Google), en het album van Hotmail.
Hotmail werd de gelukkige. Belangrijke overwegingen waren het relatieve gebruiksgemak, de grootte van de opslag, en het feit dat de online opslag gewoon via een Windows verkennermap te bereiken is.

Nu Flikker. Bij een eerdere gelegenheid schreef dr. Frankl al hoe hij ontdekte dat hij een paar jaar terug al een abo-tje had genomen. en daar op dezelfde dag deze fotostroom op had gezet: van kampeerterreinen, wilde dieren, fallussymbolen, kuikens, slangen en vliegende schotels.
Daar is het bij gebleven. Kennelijk kon het dr. Frankl niet genoeg boeien.

Speciaal voor de cursus gaat hij Flikker echter een tweede kans geven. Taggen als hulpmiddel om informatie terug te vinden is een interessante ontwikkeling. Er vindt langzaam maar zeker een verschuiving plaats van het plaatsen van informatie in een logische hiƫrarchische structuur, naar het taggen van informatie en/of het kwakken in een goed doorzoekbare database. Hierbij is het minder belangrijk waar de informatie precies staat, zolang deze via een zoekfunctie maar kan worden teruggevonden. Dr. Frankl hoopt dat degene die bezig is het intranet van de site van zijn werkgever opnieuw in te richten, hier meeleest.

Om alvast zijn huiswerk te hebben gedaan, heeft hij een plaatje van een van zijn favoriete stripfiguren uit een Flikkerpagina gepakt en hieronder gezet.

krazy kat: yessss it will eh

Leuk dat op de pagina waar zo'n plaatje staat, ook relevante tags zijn toegevoegd. Daarmee kan Flikker een heel aardig en heel nutteloos tijdverdrijf worden. De eerste klinieken waar kan worden afgekickt van Youtube bestaan reeds. Maar waar moeten Flikkerpatienten heen?

In de nabije tot zeer verre toekomst zal dr. Frankl ook nog een fotostroom aan zijn eigen account toevoegen met foto's van zijn werkplek, en dat hier laten weten..

2 opmerkingen:

Dimitar Ruskov zei

Hallo Frank!

Ik heb weer met plezier de laatste berichten van je gelezen. De enige vraag van mij is: "Wil je je prachtige bibliotheek-slide-show van flickr als een gadget op je blog zetten?

dr. Frankl zei

hi coach
Gedaan. Maar....